• EnglishEnglish
Огледало без рамки
06 април 2017 г.

Как да постигнем лично щастие и да го превърнем в ежедневие? Отговор на този въпрос ни дава Стоичко Миличин в своята книга "Огледало без рамки", която беше представена в Регионална библиотека "Любен Каравелов". Авторът е дипломиран магистър психотерапевт в областта на индивидуалната психология.

Чрез езика на Луис Карол, през преживяванията на Алиса, в книгата "Огледало без рамки" ни се разкриват знания, усвояваме възможности и умения за преодоляване на препятствия и постигане на неща, които мнозина считат за невъзможни.

"Приемайте информацията, постепенно пречупвайки я през собственото си Аз. Опитвайте и проверявайте възможностите една по една. Наслаждавайте се на успехите си, приемайте познанието, получено от неуспешните опити и върху това планирайте следващите си стъпки."

Присъстващите провокираха Стоичко Миличин с въпросите: кого вижда, когато се погледне в огледалото; би ли направил ново тълкувание на "Алиса в огледалния свят", ако прочете отново книгата; как човека Стоичко дефинира щастието и как психотерапевта Миличин дефинира щастието и други. "Виждам един щастлив човек в огледалото, който харесва начина си на живот и хората, с които е обграден, а щастието е състояние на духа и начин на възприемане на другите, които ни заобикалят" - сподели Стоичко Миличин.