• EnglishEnglish
Огледалцето на откривателите
10 декември 2016 г.

Интересна, пъстроцветна и магическа беше срещата с Краси Станкова, адвокат по професия, русенска по произход, актриса по призвание, забавен и многостранен събеседник на малките читатели и на техните родители.  

Нашата гостенка намери време да дойде от София в родния си град и да посети специално Детския отдел на библиотеката, за да направим заедно едно интересно четене на приказки в декемврийското съботно утро. Красимира е постоянен участник в т.нар. група "Ние, приказкочетците". Това са ентусиасти и почитатели на играта с думите, които искат да приобщят децата и техните родители към едно от най-прекрасните занимания в свободното време - четенето на приказки. 

Получи се истинско приключение в огледалото на огледалните думи, децата отгатваха от кои книги и от кои автори са прочетените откъси. Пълно забавление, карнавално настроение и остроумие излъчваше Краси, а децата и родителите се забавляваха с изобретателната ни гостенка. Нали все пак, от света на приказките до реално сбъднатите мечти има един милиметър разстояние и той се измерва с детството. И през тази събота ни се случи точно това - да открием очарованието на детските мечти и познанието чрез един прекрасен и интересен събеседник.