• EnglishEnglish
Онлайн среща с младите творци Мирая Гешева и Ева Петричева
12 декември 2020 г.

Пред изрисуваната с графити от художника Георги Белчев тийн зона, в обновения Детски отдел - Библиотечко, днес се проведе нашата онлайн среща с две млади единадесетокласнички - писател и художник. Мирая Гешева издаде втората си книга от поредицата "Избраница на съдбата" със заглавие "Между два свята". По този повод тя ни гостува заедно със своята съученичка Ева Петричева, която е илюстратор на книгата. Историята на Елиза, Ерик, Анабел, Атикус и Макензи - герои от първата част "Един почти истински свят", продължава своето мистериозно приключение в "Между два свята". Мирая сподели, че са включени и други герои, а сюжетът става още по-интересен във втората част като разкрива загадъчния свят на едно пророчестово.

Младата русенска писателка сподели, че поредицата ще продължи и с трета част, която, както тя сама се изрази, "я сърбят ръцете да започне да пише". Идеята на Мирая да включи Ева като илюстратор на книгите си се заражда още преди две години, но този замисъл се реализира чак сега. Двете момичета споделиха общата си работа върху книгата, партньорството и приятелството по между им, своите сегашни проекти и бъдещи мечти. 

В нашата онлайн среща през платформата Zoom се включиха 18 участници, сред които две от най-четящите деца на Русе - Никол Данева и Моника Станоева, роднини, приятели и познати на Мирая и Ева, както и наши читатели. Всички те имаха възможност да зададат своите въпроси към нашите гости и да получат изчерпателните им отговори.

За сега книгите от поредицата "Избраница на съдбата" могат да се закупят лично от Мирая. Ако желаете може да я потърсите във Фейсбук. Очакваме втората книга да бъде разпространена и на книжния пазар.

Пожелаваме здраве, успех в бъдещите творчески проекти и много издадени книги на Мирая Гешева и й благодарим за прекрасния предколеден подарък за читателите на библиотеката - екземпляр от "Между два свята".