• EnglishEnglish
Операция "Рождествено дете"
11 декември 2019 г.

На 11 декември възпитаниците на СУ "Йордан Йовков" - Русе и доброволците на фондация "ХИП-България" отбелязаха заедно предстоящите светли празници в Регионална библиотека "Любен Каравелов“. Програмата бе по случай Рождество Христово с прожекция на анимационен филм "Първото Рождество" от поредицата „Книга на книгите“. От него децата научиха историята за раждането на Иисус. Малчуганите бяха подготвени отлично и с тематични песни и стихотворения. 

Филмът е част от международния проект "Операция Рождествено дете". По него всички деца получиха подаръци, осигурени от фондация "ХИП-България". Инициативата е на Фондацията, която успешно работи с училища, детски градини и читалища и помага на хора в нужда.

Напомняме, че на 21 декември (събота) от 11:00 ч. в зала Изкуство  на Регионална библиотека "Любен Каравелов" ще бъде втората прожекция на анимационния филм "Първото Рождество". Събитието е подходящо за деца на възраст от 5 до 9 години и е с предварително записване на телефон: (082) 820 127 или на място в Детски отдел.