• EnglishEnglish
Отначало беше трудно ...
27 септември 2018 г.

Тази вечер в зала "Изкуство" на нашата библиотеката беше особено емоционално. В рамките на национална информационна кампания за осиновяването под мотото "Осиновяването - сбъднато семейство" ни гостува Българска асоциация "Осиновени и осиновители" с представяне на книгата на Дора Прангаджийска "Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката" и прожекция на филма "Триъгълник от любов", който представя лицата на осиновяването и техните житейски истории.

"Отначало беше трудно. Пътувахме, срещахме се с много хора. Сега все по-малко хора искат да пазят тайната на осиновяването. Всеки заслужава да знае откъде е тръгнал". С тези думи психотерапевтът Дора Прангаджийска се обърна към аудиторията и разказа за началото. Тя прочете откъси от книгата си - интервюта на хора, пожелали да говорят за съдбата си.

Гостите на срещата задаваха въпроси и участваха в дискусия за правата на осиновените, споделиха се емоционални истории. А филмът "Триъгълник от любов" развълнува всички в залата.

От 2004 г. Българска асоциация "Осиновени и осиновители" - БАОО подпомага родители, пристъпили към осиновяване, и осиновени хора, които имат нужда от подкрепа. В резултат на тяхната дейност в страната постепенно се създава общност от семейства, осиновили деца, които взаимно се подкрепят и обменят добри практики за отглеждане и възпитание на децата.