• EnglishEnglish
Пепел от пеперуди
02 февруари 2018 г.

Борислав Костов е известен театрал, журналист и писател с 26 издадени книги и много литературни награди, а Виолета Белчева е експерт в сферата на човешките ресурси с призвание на илюстратор. Тяхната съвместна книга, която носи името “Пепел от пеперуди”, беше представена пред русенските почитатели на поетичното слово. Събитието започна с поетичен рецитал на автора, който прочете избрани стихове от своята книга под съпровода на популярни френски песни.

Любовна лирика в слово и цвят са сътворили двамата автори. Любовна поезия с еротичен привкус, игривост и известна доза самоирония е написал Борислав Костов. От мелодичните му стихове прозират творческа зрялост, житейска мъдрост, тъга и в същото време оптимизъм. За Виолета Белчева книгата е първа изява като художник. Център на нейните акварели е вечната жена, която е подвластна на любовта, но умело контролира всичко около себе си. Запазен знак във всяка нейна картина е пеперудата, която за нея е символ на женското начало.

Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от изложбата от акварели на Виолета Балчева.

Двамата гости си тръгнаха от Русе, вдъхновени от срещата си с русенската публика, и с обещанието, че „Пепел от пеперуди“ няма да бъде единствената им книга като творчески тандем.  

Пожелаваме им успех!