• EnglishEnglish
Поетични откровения
26 октомври 2016 г.

Премиерата на книгата с любовна лирика на Антоанета Александрова   „До сетен дъх“ събра в Регионална библиотека „Любен Каравелов”  почитателите на поетичното слово. Събитието се осъществи в партньорство с Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България.

В своето слово при представянето на книгата русенската поетеса Надежда Радева отбеляза: „Антоанета Александрова пише една преживяна поезия, непресторена и искрена. Лириката й събира многообразието на света с всички познати човешки състояния – любов, тъга, самота, радост и мъка, една палитра на човешкото с неговите плюсове и минуси. Лирическата героиня – защото това е типична женска поезия във всеки един лиричен текст, изпъква с една ярка позиция към света около нас“.

Антоанета Александрова сподели своите поетични откровения за творчеството и живота, за всичко онова, което ни кара да бъдем „живи” и да преодоляваме трудните моменти в нелекото ни битие. Поетесата прочете с вълнение избрани свои стихове, които, според нея, най-пълно изразяват същността й – на силна жена, такава, каквато се чувства и в живота, и в поезията си. Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от музикалните изпълнения на китара на Веселина Камбурова.