• EnglishEnglish
Преди малко повече от 110 години…
09 юни 2017 г.

След „Кипежна ивица“, “От Падела до световната купа“, „Паважно „дир тракъ“ писта крос“, „Привилегия без давност“, „ Ритъм в единството“, „След върха на славата“, „Следи по водата“ и др., в библиотеката беше представена най-новата документална книга за баскетбола на журналиста и писателя Александър Недков от поредицата издания, посветени на историята на русенския спорт. При представянето авторът благодари за съдействието при написването на книгата на баскетболните деятели Иван Пейчев и Ангел Димитров. „Дрибълът на посветените“ е книга за всички, отдали се на този спорт през годините.

В началото на срещата заместник областният управител Свилен Иванов приветства автора, а поздравителен адрес от Кмета на община Русе Пламен Стоилов поднесе Веселин Богданов – Директор на „Спортни имоти“ към общината. Шеговит приятелски поздрав в рима към Александър Недков отправи и русенският историк и университетски преподавател Живодар Душков.

На срещата присъства и Александър Недков – младши, който също поздрави гостите.

Представянето премина с подчертан интерес от многобройните почитатели на баскетболния спорт в Русе. Вечерта приключи с раздаване на автографи.