• EnglishEnglish
Първа работа
27 юли 2022 г.

На 5 август от 18 ч. в Голямата зала на Доходното здание известните артисти Албена Павлова, Алена Вергова, Дивна, Деян Славчев - Део и журналистът Ники Василковски ще бъдат гласовете на талантливите младежи, участвали в кампанията #ПърваРабота. Тя се провежда  по инициатива на Програма „Развитие на човешките ресурси“, а нейни партньори са литературният формат „Пощенска кутия за приказки“ и Община Русе. Водещ на събитието ще бъде известният със своето чувство за хумор спортен журналист Камен Алипиев-Кедъра.

Основната цел на кампанията са младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Концепцията на ОПРЧР и „Пощенска кутия за приказки“ е най-добрите творби на младежите да бъдат художествено интерпретирани от популярни личности (актьори, музиканти, журналисти и др.) на сцената в седем български града – Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Ще бъдат представени истории за първи професионални стъпки, трудности и успехи, за сложни казуси и техните добри решения.

Входът на всички събития е свободен.

Събитието ще бъде осигурено и с жестомимичен превод.

За екипа на Програма “Развитие на човешките ресурси“ е важно посланията на младежите, участвали в кампанията #ПърваРабота, да достигнат до възможно най-широка аудитория, включително и до работодателите, като всички събития са възможност за среща между тях. Същевременно екипът на ОПРЧР  по нетрадиционен начин  поставя във фокуса на общественото пространство темата за младежката заетост, като ключов приоритет на следващия програмен период 2021-2027. Европейският съюз обяви 2022 за година на младежта, в чест на усилията на младите хора да преодолеят затрудненията, възникнали пред тях заради световната пандемия от коронавирус.