• EnglishEnglish
Първи урок по програмиране с MindHub
13 декември 2019 г.

Днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ стартираха безплатни курсове по програмиране и роботика.

Уроците са насочени към децата и младежите на Русе и са проект на Гражданска организация „Градоред“, съвместно с училището по програмиране MindHub и русенската библиотека.

Фокусът на първото събитие беше към младежи от 6-ти до 9-ти клас. В рамките на урока участниците тестваха програмиране на Micro:bit – платки. 

В следващите месеци организаторите са подготвили тематични занятия за всички възрастови групи. Целта е да се подбуди интерес у децата към новите технологии и професиите на 21 век. Подходите, по които учащите изучават програмиране са изцяло базирани на игрови метод и учене чрез преживяване – работа в екипи по разнообразни проекти. Чрез създаване и представяне на своите проекти, игри, анимации и приложения, програмирайки поведението на роботи в малки групи и чрез игра, децата придобиват допълнителни социални умения и качества, както и важни знания за успех в професиите на бъдещето.

Поредицата от събития е ежемесечна.  В тях деца на възраст от 6 до 15-годишна възраст ще имат възможност да се докоснат до основите на програмирането.