• EnglishEnglish
Първите две обучения на младежи по проект „Интернет наркотикът” приключиха
21 август 2017 г.

Искрени и с отворени за нови неща сетива, както могат да бъдат само младите хора, те изразяваха своето мнение по темата за зависимостта от дигиталния свят. Сърфирането в интернет е ежедневие за тях и поглъща голяма част от свободното им време. Често те оценяват някои свои постижения именно с дейности в световната мрежа. Младежите изразиха мнение, че имат нужда и от други занимания, каквито са спортните, от реално общуване с приятели и семейство. Играха роли в играта „Корабокрушенци в космоса” и разсъждаваха за начините да „оцелеят”. Различните мнения се обединиха в края на играта и екипите избраха правилната стратегия и правилните средства!

Предстои обучение и на още една група младежи, както и провеждането на тренировъчен лагер, в който участниците ще спортуват и ще придобиват умения за разпъване на палатки и още много други забавни занимания!

„Интернет наркотикът” е финансиран от Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта – 2017 г., Министерство на младежта и спорта. Проектът се изпълнява от Фондация „Устойчиво общество” в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе.