• EnglishEnglish
Първото изпълнено предизвикателство
08 октомври 2019 г.

И ето, само 22 дена след началото на учебната година, вече имаме първокласник, изпълнил нашето предизвикателство!

Напомняме, че Библиотеката даде на всички деца, които прекрачиха за пръв път прага на училището тази година, освен безплатна читателска карта и една задачка-закачка с 9 забавни начина да се чете книга.

Борислав Михайлов, ученик в 1а клас на СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ", чете още от детската градина. Това му помогна да се справи първи с предизвикателството сред повече от хиляда първолаци в Русе. Борко е изпълнил всичките 9 задачки-закачки и дойде в Детски отдел, за да получи обещаната награда. Чел е с шапка на главата, под дърво в парка, книга със зелена корица, на един крак и на любимите си играчки. Кученцето, Мечето, Морковчо, Бананчо, Ягодка, Маймунчо, Глиганчо и Рачо дори са главни герои в приказката, която сам е съчинил и нарекъл "Състезатели". 

Целта на тази закачка към малчуганите е да разберат, че книгите не са само задължение, че те носят радост и усмивки, че може да се чете в различни обстоятелства и чрез игра. А четенето под формата на игра е най-краткият път от детето до книгата.

Екипът на библиотеката и доброволци подготвиха с желание и надежди предизвикателството за първолаците. Щастливи сме като виждаме, че и те се забавляват, докато го изпълняват.

Благодарим ти, Борко, и ти желаем да прочетеш още много интересни книжки!

Библиотеката Ви напомня:

Да четеш се научи!

Предизвикателството приключи

и от нас награда получи!