• EnglishEnglish
Пътуващата изложба "Обич за България" в Русе
18 септември 2019 г.

В Галерия "Библиотека" беше открита изложба с рисунки на ученици от българските неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция, Молдова. "Буквата на мама", "Шипка", "Старият бряст", "Високи сини планини", "Край морето", "Иван Вазов - изворът на българското слово", "Българска роза", "Баба Марта", "Българката", "Кукер", "Живата природа на България" и много други творби показват България такава, каквато децата, далеч извън нейните предели, я виждат и мечтаят да бъде. 

Изложбата беше открита от Петя Лазарова - старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО, и Теодора Евтимова - директор на Регионална библиотека "Любен Каравелов". Присъстваха деца от ОУ "Отец Паисий", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Иван Вазов" и СУ "Христо Ботев", които с интерес разгледаха рисунките на своите връстници.

Инициативата е на Министерството на образованието и науката съвместно с Асоциацията на българските училища в чужбина за подкрепа и популяризиране на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

Заповядайте да разгледате изложбата на българските деца, които, макар и далеч, носят родината в сърцата си!