• EnglishEnglish
РТИК отбелязва годишнина с конкурс за есе
07 октомври 2020 г.

Русенската Търговско-индустриална камара отбелязва 130-та си годишнина по нетрадиционен начин - като организира конкурс за есе. Инициативата е насочена към всички ученици и младежи до 21 г., които се чувстват ангажирани с настоящето и бъдещето на град Русе и имат идеи за неговото развитие. В творбите си младите хора трябва да дадат воля на своята креативност и да разкажат как според тях ще се промени града ни през следващите 20 години, какъв би бил техният личен принос или този на Камарата към промяната, как си представят бъдещето.

Препоръчителният обем на есетата е 250-300 думи. Творбите трябва да се изпращат на адрес info@rcci.bg, заедно с трите имена на автора, възраст и телефон за контакт. Краен срок: 8 ноември

Най-високо оценените ще бъдат наградени с парична награда:

1. Първо място - 500 лв.

2. Второ място - 300 лв.

3. Трето място - 200 лв.

За участниците са предвидени и допълнителни поощрителни награди от съорганизаторите. 

Най-добрите творби ще бъдат включени в специална капсула на времето, която ще бъде запечатана и съхранявана в Регионална библиотека “Любен Каравелов”. Капсулата ще бъде отворена 20 години по-късно и новото поколение ще има възможността да прочете как са си представяли Русе техните родители 2 десетилетия по-рано.

Във връзка с провеждането на конкурса за есе, посветен на годишнината, Русенската търговско-индустриална камара покани Регионална библиотека „Любен Каравелов“ да се включи като съорганизатор (заедно с Община Русе и Регионалното управление на образованието). Разбира се, ние приехме тази покана с радост, тъй като, освен съвместните ни дейности, от септември 1954 г. сме стопани на уникалната сграда, построена по проект на арх. Никола Лазаров през 1916 г. специално за седалище на Камарата.