• EnglishEnglish
Рекорден брой участници в Международния конкурс за екслибрис
22 юни 2017 г.

Приключи срокът за приемане на творби в Международния конкурс за екслибрис „Еx Libris – Ex Libertas", организиран от Регионална библиотека “Любен Каравелов” - Русе. В тринадесетото издание на форума свои творби са изпратили 424 художници (209 през 2016 г.) от 35 държави, сред които най-много са представителите от Турция, Русия и Украйна. В конкурса участват творци от почти всички европейски държави, както и от Австралия, Аржентина, Бразилия, Индия, Канада, Колумбия, Мексико, САЩ, Хонг Конг и Япония.

И през 2017 г. участниците ще се състезават за ГОЛЯМАТА НАГРАДА в размер на 400 евро. Всички творби ще бъдат показани по време на изложба, организирана в периода септември - октомври т. г. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Официалната церемония по награждаването на отличените автори ще се състои в края на месец септември 2017 г.

Информация за резултатите от конкурса, както и имената на наградените участници, ще бъдат публикувани на сайта на Русенската библиотека -  www.libruse.bg, в началото на месец октомври т. г.

През 2017 г. форумът се осъществява под патронажа на Министерство на културата и с финансовата помощ на Община Русе по Програма „Култура“ за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата.