• EnglishEnglish
Родена през 70-те. По стъпките на Нина Йорданова
05 юни 2024 г.

На 4 юни Марина Йорданова представи пред русенци дебютния си роман Родена през 70-те“. Модератор на вечерта беше Силва Василева. На срещата с читателите дойде и Нина Йорданова, чийто житейски истории залягат в основата на романа.

Синята читалня се оказа тясна за всички, които искаха да се докоснат до таланта на младата авторка и нейния прототип. Приятели, роднини, клиенти на Нина Йорданова, членове на сдружение „Заедно си помагаме“ превърнаха вечерта в приятен разговор за житейските истини, себепознанието, равносметката, която всеки си прави в ключови моменти на развитието си. Защото „Родена през 70-те. По стъпките на Нина Йорданова“ е кратък роман, повеждащ читателя по съкровените пътеки на себепознанието. Той е своеобразна равносметка на първите 50 години от един човешки живот. Действието непрестанно лавира между настоящето и миналото. Част от ретроспекциите връщат читателя към отминали исторически моменти, които са пречупени през призмата на личното преживяване на предците на главната героиня.

Автор и прототип отговориха на много въпроси за причината да се появи този роман, за приятелството и ценностите, които определят човешките отношения. Разбира се, имаше много цветя, раздаваха се автографи, а всички средства от продажбата на книгата ще бъдат предоставени на сдружение „Заедно си помагаме“.