• EnglishEnglish
Руското консулство в Русе с благодарност към библиотеката
04 септември 2020 г.

Една от обществено полезните дейности на русенските библиотечни специалисти е да съдействат при проучвания, събиране на информация и исторически справки за отбелязването на различни знакови събития в календарите на културните институти в града. Не от вчера датира и сътрудничеството на книгохранилището с Генералното консулство на Русия в Русе. Поредните съвместни усилия на двете институции са за изложба, посветена на великия композитор Дмитрий Шостакович.

За прецизната и отговорна работа  и оказаното съдействие в предоставянето на информационни материали за Шостакович от консулството в библиотеката пристигнаха цветя и благодарствен адрес, подписан от Генералния консул Андрей Громов. В обръщението към директора Теодора Евтимова, освен благодарностите за професионализма и помощта в организирането на експозицията, се казва: „Желая Ви добро здраве, щастие и благополучие, както и успешното изпълнение на всички Ваши творчески и професионални планове! Надяваме се на по-нататъшно ползотворно сътрудничество!“

И ние се надяваме да продължим съвместната си дейност с консулството, а на работещите там желаем успех във всяко добро начинание!