• EnglishEnglish
Седма вечер на книгите за Хари Потър
25 юни 2021 г.

Вълнуващата Вечер на книгите за Хари Потър отмина!

За седма година Регионална библиотека "Любен Каравелов" се включва в тази толкова магична вечер, пълна с предизвикателства, игри и малко страшни изпитания, която обединява феновете на Хари Потър по целия свят! 

Темата на вечерта, зададена от английското издателство "Блумсбъри" беше "Диагон-Али".

Не е лесно да станеш магьосник и затова учениците от Хогуортс трябваше да преминат през различни предизвикателства и изпитания. Срещнаха се с продавачите от Диагон-Али - Мадам Молкин, Оливандър, книжарница Флориш и Блотс, и се сдобиха с вълшебен любимец в Магическа менажерия. 

След необходимата предварителна подготовка дойде ред на специалните занятия с професорите Снейп, Спраут, Трелони, Потър. Бъдещите магьосници обиколиха всички потайни кътчета на Хогуортс и със сигурност ще запомнят тази пълна с емоции вечер.

Специални благодарности на доброволците, които за поредна година ни оказаха безценна помощ - Емилия Димитрова, Геновева Генова, Йоана Петрова, Ейнджъл Ангелова, Мирая Гешева, Даниел Йорданов и Ивайло Петков. Изказваме и нашите благодарности на рекламна агенция „Kris DESIGN” Русе, които се включиха в осигуряването на част от подаръците, които получиха всички участници.

Естествено както в края на всяка учебна година в Хогуортс, когато се отличава дом победител и тази година състезанието беше оспорвано. Всички участници получаваха оценки и най-знаещите и чели задълбочено книгите за Хари Потър бяха победители. За "Грифиндор" това беше Огнян Минчев, за "Рейвънклоу" - София Андреева, за "Хафълпаф" - Анита Стоянова и за "Слидерин" - Марина Петрова. С тяхното награждаване завърши поредната вълшебна вечер, посветена на книгите за Хари Потър. А ние призоваваме малките читатели да продължават да четат за момчето, което оживя и ги очакваме да се включат догодина!