• EnglishEnglish
Седмица на четенето в библиотеката
18 декември 2019 г.

Библиотечните специалисти от Детски отдел бяха подготвили за учениците разнообразни и интригуващи занимания. С много гатанки на зимни и коледни теми малките палавници бяха провокирани да развихрят своето въображение. Гостите научиха и много нови, любопитни факти за празнуването на Коледа по света. Срещата продължи с игри и четене на различни по съдържание интересни книги в обновения Детски отдел, който вече се нарича Библиотечко.

Това беше последното събитие в рамките на Националната седмица на четенето, организирана от МОН от 7-ми до 12-ти декември. Седмицата бе част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, която е един от значимите фактори за развитие на всяко общество. Планираните мерки имаха за цел преодоляване на причините за ниска грамотност сред подрастващите българчета.

По време на Националната инициатива библиотечните специалисти от Детски отдел на Регионална библиотека "Любен Каравелов" имаха удоволствието да се срещнат с 235 деца от различни учебни заведения в град Русе - ОУ "Иван Вазов", ДГ "Русалка",  ДГ "Пинокио", ДГ "Слънце", ПГСАГ "Пеньо Пенев" и ОУ "Отец Паисий". В класната стая, забавачката или в уютните пространства на Библиотечко големи и малки разгръщаха книжки с любими герои, преживяваха приключения, посещаваха приказни светове и се забавляваха заедно.