• EnglishEnglish
Семинар „Избираме живота!“
22 февруари 2020 г. 10:00 ч. – 14:00 ч.
зала „Изкуство“

Инициатор и организатор на събитието е д-р Даниела Колева, като целта е да се насочи общественото внимание към превенцията на онкологичните заболявания. Семинарът е адресиран най-вече към здравите хора, не само към пациентите, които вече имат поставена онкологична диагноза. Присъстващите ще научат какво могат да променят в живота си, за да сведат до минимум риска от раково заболяване, как влияят на организма начинът на дишане, качеството на храната и на водата, както и физическата активност в ежедневието. Именно стресът е ключовият фактор за появата на раковите клетките в организма. Затова лекторите на семинара ще се постараят на достъпен език да обяснят как може да се предотврати появата на онкологични заболявания. 

Д-р Камен Кожухаров - онкохирург в КОЦ - Русе, ще говори пред присъстващите за превенцията и колко важно е да се открие туморът в ранен стадий чрез профилактични прегледи и съвременни методи на изследване.

Д-р Светла Арнаудова - онкогинеколог в КОЦ - Шумен и гостуващ лектор на семинара, ще разясни принципите на клетъчното хранене и как стилът на живот определя здравето и правилната функция на всяка една клетка в тялото.

Д-р Татяна Матева - специалист по обща медицина и  по хранене и диететика,  ще даде насоки как да се избират и  съчетават храните, така че да не разболяват. 

Теодора Ангелова - холистичен коуч с опит в работата с хора с онкологични заболявания и с техните близки, гостуващ лектор от София, ще разясни подробности за цялостния подход към съхраняване и възстановяване на здравето и влиянието на хроничния стрес, на мислите и емоциите за възникването на болестни състояния, както и решаващата роля на домашната среда за предотвратяването и за успешното лечение на онкологичните заболявания.

Д-р Даниела Колева  ще разясни функциите и ролята на лимфната система за здравето на човешкия организъм.

Организаторите на семинара "Избираме живота!" предвиждат той да се превърне в традиционно събитие за Русе.  Поканени са всички, които се вълнуват от най-важния избор, който се налага да правим всеки ден - да бъдем здрави или да приемем болестите като наша съдба, на 22 февруари – събота, от 10:00 ч. в регионалната библиотека.