• EnglishEnglish
Симеон Веселинов за живота си с много сълзи
15 септември 2017 г.

Пред русенска публика театроведът Крум Гергицов представи третата книга „Живот с много сълзи“ на Симеон Стоянов: „Той умее да пресъздаде драматичната същност на преживяното  и то да се излее в една проза, пронизана от болка по спомена и оттам да внуши на читателя общочовешките послания на разказа си... изгражда  богата галерия от психологически портрети - смесица на мерзост и достойнство, жестокост и милосърдие, страх и смелост – качества на хора, с които той се е сблъсквал по време на живота си през социализма“. 

"Живот с много сълзи" е третата творба на автора, която излиза през 2016 година. Книгата е документален разказ и в нея авторът представя своя личен поглед към събитията в България след 9 септември 1944 г., като разказва за преживяното от него в епохата на тоталитаризма.

Откъси от книгата прочете актрисата от Драматичен театър - Русе Надя Банчева.

Симеон Веселинов Стоянов е роден на 15 септември 1933 г. в село Тръстеник, Русенско. През 2003 година той издава книгата "Екзекуцията" - документален разказ. През 2008 г. е отпечатана неговата втора книга "Радост и тъга 1900-1950" отново документален разказ. Авторът е член на Съюза на свободните писатели в България.