• EnglishEnglish
Слончето Елмър и Големия Великан посрещнаха скъпи гости
17 юли 2020 г.

На 17 юли Библиотечко посрещна скъпи гости от кварталите на Русе. За поредно лято дечица, ангажирани по проекта на Общината „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“, посетиха библиотеката със своите педагози.

Спазвайки всички противоепидемични мерки, те разгледаха обновеното пространсто на детския отдел и с интерес изслушаха любопитните истории, които им беше подготвила Ирена Русанова. Библиотечният специалист ги запозна с Големия Великан, слончето Елмър и още герои на детските книжки от фонда на библиотеката. Малчуганите бяха впечатлени от най-малкото томче и зададоха цял куп въпроси на своя домакин, заинтригувани от съкровищата, приключенията и непознатите неща, които се крият между кориците на всяка книга.

Вече четвърта година Община Русе реализира успешно проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие“ с приоритет намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване чрез безвъзмездно предоставяне на интегрирани социални услуги за деца и техните родители от социално слаби и семейства в риск. Посещенията в детския отдел на библиотеката са част от образователните дейности по проекта.