EnglishEnglish
Стартира Лято в библиотеката 2017
05 юни 2017 г.

Поредното ваканционно лято в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ стартира на 5 юни. Акцентът и тази година е насочен към заниманията с деца от първи до шести клас, като целта е у тях да се създава умението за работа в екип. В ролята си на културен център, Библиотеката ще търси нови подходи към модерната социализация на подрастващите, към развитие на техните речеви, творчески и технологични умения, обогатяване на общата култура, езиковата и функционалната им грамотност. Заниманията, които ще продължат до 18 август, ще се водят от квалифицирани русенски педагози и специалисти.

Тематичните ателиета, в които децата ще творят, играят и забавляват, са: „С книга и куфар и компас“, „Финансова грамотност за деца“, „ЗД-моделиране и програмиране за деца“, „Азбука на здравето“, „Гимнастика на мозъка“, „Работилничка за общуване“, „Забавна наука и еко лаборатория“ и „Забавен английски чрез игри и еко занимания“. През всички делнични дни децата от вече сформираните групи, ще участват в творчески ателиета, ще се забавляват чрез образователни, интерактивни и ролеви игри.

Партньори на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ при реализиране на  ваканционните занимания са Сдружение „Културни пространства“, Центърът за кариерно ориентиране, Регионалната здравна инспекция и Българският младежки червен кръст в Русе.