• EnglishEnglish
Стартира „Дигитално училище по природа“ в библиотеката
11 юли 2022 г.

На 11 юли стартира първото от трите ателиета на лятно Дигитално училище по природа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. В „Аз обичам биологията“ 21 русенски деца ще изучават живите организми и човешкото тяло с помощта на 3D микроскоп, VR очила и тениски със софтуер за изучаване анатомията на тялото. Ръководител на ателието е Вероника Димитрова – преподавател по природни науки.

Предстои през юли и август по проект „Дигитално училище по природа“ в библиотеката да се реализират още два тематични клуба, които дават възможност на децата да прекарат ваканционните дни приятно и същевременно ефективно, научавайки повече неща за природата. В „Млад химик“ и „Тайните на физиката“ чрез игра и с помощта на съвременни дигитални устройства младите изследователи ще научат повече за микроорганизмите, животни и растения, химията, климата, вулканите и др.

Основната цел на проекта е да насърчи търсения и стремежа на младите хора за усвояване на нови знания в областта на природните науки, чрез използване на иновативни дигитални устройства и нови методи.

Проектът „Дигитално училище по природа“ се реализира по програма „Знание и растеж“2022 на Фондация „Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на  Еконт Експрес. Партньори са Регионално управление по образованието - Русе, ОУ "Иван Вазов", ОУ "Отец Паисий".