• EnglishEnglish
Състезание по четене от детските книжки на Ерих Кестнер
21 февруари 2020 г. 16:00 ч. – 18:00 ч.
Библиотечко

Състезанието се организира от Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе с подкрепата на Гьоте Институт - България.

Общи условия:

До участие се допускат всички явили се на конкурса деца от посочените възрастови групи. За участие в състезанието е необходима предварителна регистрация на електронна поща dls@libruse.bg.

Организаторите си запазват правото да заснемат и излъчат състезанието, както и да публикуват снимките на сайта на библиотеката, на сайта на Гьоте Институт – България, както и в профилите на библиотеката в различните социални мрежи.

Победителите получават предметни награди, осигурени от организаторите.

Регламент:

Състезанието по четене се състои в гладкото и изразително прочитане на глас на кратък, непознат текст от детска книга на Ерих Кестнер, на български или на немски език. В деня на състезанието всеки участник ще получи своя текст и 10 минути предварително време за самостоятелен прочит, след което ще прочете текста си пред журито и публиката.

Възрастови групи за четене на български език:

1.            3-5 клас

2.            6-8 клас

Възрастови групи за четене на немски език:

1.            4-5 клас

2.            6-8 клас

Жури и награди:

Журито ще присъди I, II и III награда във всяка възрастова група за всеки от езиците.

Всички участници ще получат дипломи за участие.

Имената на победителите ще бъдат публикувани на сайта на Регонална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, както и във Фейсбук страницата  на библиотеката

Конкурсът ще се проведе на 21 февруари 2020 г., от 16 ч. в Библиотечко – новото пространство на русенските деца, познато като Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

 

Ние вярваме, че четенето на книги е от особена важност за развитието на децата. То насърчава поставянето на цели и помага при преодоляването на трудности, подобрява паметта и способността за мислене, изгражда речниковия запас на децата и им помага в развиването на уменията им за общуване. Четенето на глас от своя страна развива езиковите способности, подобрява умението да се концентрират и задържат внимание, стимулира въображението, помага за развитието на критично мислене. В крайна сметка, четеното прави децата по-добри и успешни хора!

 

За контакти: Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе, Немска читалня, тел. 0878574925, dls@libruse.bg  Теодора Дянкова, pr@libruse.bg Татяна Савова