• EnglishEnglish
Теодор Цветков подари третия си рекорд на Гинес на Библиотечко
14 март 2024 г.

Днес Теодор Цветков подари на детския отдел Библиотечко сертификата от третия си официален рекорд на Гинес. В 15 ч. на 16 юли 2023 г. той стартира плуването си на 10 километра в езерото Липник в Николово. Плува само с една ръка, а другата беше привързана към тялото му. Теодор постигна време от 4 часа, 18 минути и 57 секунди, признат рекорд на Гинес. Инициативата му беше за събиране на средства, които Сдружението на родителите на деца с онкохематологични заболявания да вложи за лечение и поддържаща терапия.

Дарението прие библиотечният специалист Ива Цветкова, която каза, че не познава друг човек като Тео, който само дава, помага, а не иска нищо за себе си.

Неговият рекорд ще бъде като пример за малки и големи посетители на библиотеката, защото доброто създава добро, а девизът на Тео „Невъзможното е само дума“ може да помогне на всеки да повярва в собствените си сили и способности.

Тео сподели, че е решил да подари рекорда си на библиотеката, защото тук се изграждат много полезни навици, а науката е едно от нещата, които градят хората.

Разбира се, и за него имаше подаръци, пожелания да е здрав, да следва и постига благородните си каузи и да не забравя, че библиотеката е място, където може да осъществява своите бъдещи инициативи.