• EnglishEnglish
Ти ме познаваш най-добре!
12 април 2023 г. 17:30 ч. – 19:00 ч.
зала „Заседателна“

На 12 април (сряда) в 17:30 ч. в зала „Заседателна“ Светлана Богданова ще представи пред русенските читатели своята втора стихосбирка. „Ти ме познаваш най-добре“ съдържа 39 поетични творби, в които авторката разкрива своето отношение към християнската вяра, необятното, възвишеното и пътя към себепознанието. Предговорът е на Презвитер Росен Георгиев, който споделя за стиховете на Светлана: „Тук, в тези стихове ще намериш болка, мъка и тъга, но освен това – благодарност и покайно чувство, които са дълбоко в сърцето на авторката. А от това сърце извира много любов, нежност и топлина, които сгряват всяко наранено сърце. Това ни помага да изградим мост върху наранената чувствена душа на всеки един човек, изпитал препятствията на живота. Но те именно ни помагат да преоткрием себе си и каляват душите ни с цел усъвършенстване на християнския ни живот“.

АЯЗМО

Изворче малко край тих манастир

нещо свое сякаш си пее.

Далеч от суетния и шумен мир

В него Божията благодат живее.

 

Хора отвсякъде тука пристигат,

при бистрите му води.

Като че думи от тях ги достигат:

„Бог чрез нас ви цери“. 

Светлана Богданова е родена в Русе през 1958 г. Завършва Английската езикова гимназия в родния си град и специалност Българска филология и английски език във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работила е като преводач в ЗЕИМ - Русе и преподавател по английски език в русенски училища.

„Ти ме познаваш най-добре“ е втората й стихосбирка, която авторката ще представи на 12 април от 17:30 ч. в зала „Заседателна“. Книгата е посветена на 150-годишнината от освещаването на храм „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Русе. С участието на певеца Светослав Стойчев.