• EnglishEnglish
Трима русенски учители получиха приз "Посланик на свободния дух в моето училище" в библиотеката
01 ноември 2019 г.

Днес, в Деня на народните будители, в зала „Галерия“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се състоя официалната церемония по награждаването на учители, номинирани в конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“.

Инициативата е по идея на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“. На тържеството присъстваха Николай Симеонов –Член на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“,  Изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова и Десислава Василева  - експерт „Програми и проекти във Фондация „Русе – град на свободния дух“, а водещ на церемонията беше Калина Минкова, ученичка от 9 б клас в СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

В рамките на шестото издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“ чрез видео бяха номинирани 9 учители от 6 училища в Русе. Според регламента на конкурса учителите можеха да бъдат номинирани чрез кратко видео от един ученик, от група ученици или от цял клас. 

Съобразно подадената информация и мотивите, посочени от учениците, журито определи трима носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“. Статуетката „Посланик на свободния дух в моето училище“ и таблет получиха:

Галя Кръстева, преподавател по биология, здравно образование и химия в ОУ „Ангел Кънчев“;

Вергилия Грънчарова –учител в СУ „Йордан Йовков“ и

Зоя Гоцова– преподавател в ОУ „Никола Обретенов“.