• EnglishEnglish
Уникална пиеса за финансовата грамотност
06 ноември 2019 г.
Регионална библиотека "Любен Каравелов", Зала Изкуство

Първият финансов театър за деца, правен досега в България, ще гостува в библиотеката на 06.11.2019 г. от 13:00 часа в зала "Изкуство".

Децата учат за парите с театър и то не само като зрители, а като главни действащи лица в постановката. Малките актьори от СУ „Кузма Тричков“, гр. Враца ще изпеят за своята публика и двете авторски песни към пиесата – „Песен за парите“ и „Песен за професиите“.

„Въртележка на парите“ е иновативен образователен подход, базиран на концепцията за „урок-спектакъл“.  Чрез него децата от пасивни слушатели се превръщат в участници в представлението. Те са творци, те са актьори и музиканти. Така в процеса на репетиции учат за парите и  други важни неща. Така те стават екип от приятели, които заедно създават стойност. „Въртележка на парите“ е „урок-спектакъл“, който в един момент превръща публиката в главни действащи лица. Как – ще разберете, ако посетите нестандартното представление.

Самата постановка се приема с много голям интерес и емоция от зрителите. Тя представлява свързани помежду си сцени от ежедневието на група ученици, в които чрез разговори и случки се въвеждат основни познания и концепции за финансите и семейния бюджет.

Пиесата е част от програмите по иновативна финансова грамотност „За парите и други важни неща“ на  фондация „Инициатива за финансова грамотност“, реализирани с подкрепата на NN България. 

Подходяща е за деца на възраст между 7-12 г. и техните родители.

Входът е свободен!