• EnglishEnglish
Цветни приключения, магично шоу и деца приказкоразказвачи
30 март 2019 г.

За седма поредна година Русенската библиотека бе част от „Нощ на Андерсен“.
Шестнадесет любознателни русенчета преживяха вълнуващо приключение в библиотеката. В приказната нощ, след като се запознаха, децата напътствани от Слънчевата фея и Феята на цветята преодоляха всички препятствия. Те решаваха загадки, подреждаха приказни пъзели, отгатваха кодове, откриваха цитати от андерсенови приказки, направиха си хартиени изрезки по подобие на тези на световноизвестния приказник. За верните отговори получаваха награди - предмети, с които съчиниха история по зададено начало от непопулярна андерсенова приказка.
С Магично шоу с много игри продължи забавлението в късните часове и завърши с оригинални цветни неонови рисунки. Поръсени с вълшебен прашец децата притихнаха и заспивайки изслушаха приказките „Няма разлика“ и „Каквото стори дядо все е хубаво“.
 Организационния екип на събитието изказва благодарност на: Ресторант „Понтона“, "Пекарната", „Метро“ гр. Русе и „Виста-15“. Здравето на малчуганите беше поверено в опитните ръце на мед. сестра Анелия Андреева от МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

Благодарим и на нашите доброволци Даниел, Емануела и Райна! Без тях нощта нямаше да бъде същата!
На сутринта забавленията стартираха с модерни поп танци ръководени от Анабел Попова и танцьорите от Brave Dance Studio. Накрая участниците в нощта на Андерсен получиха за спомен картички, стикери и миникнижки, споделиха пред медии и родители своите преживявания.
За спокойствието на децата се погрижи психологът Венета Венкова, а родителите имаха възможност да проследят дистанционно забавленията чрез публикуваните през цялата нощ снимки и видеа от екип на Библиотеката.