• EnglishEnglish
Четвърт приказки за Клара и Кристо
17 април 2024 г. 17:30 ч. – 18:30 ч.
зала Заседателна

На 17 април (сряда), в 17:30 ч., в зала Заседателна, на гости на клуб „Здраве“ ще бъде Асена Сербезова. Тя идва в Русе с презентация на новата си книга „Четвърт приказки за Клара и Кристо“.

Историите в „Четвърт приказки за Клара и Кристо“ са за най-важните неща – любовта, приемането, отглеждането на деца, израстването и стремежите, както и за Смисъла. Някои ще кажат, че това е книга за възпитанието. Други ще я възприемат като търсене на любовта във всичките ѝ измерения. Трети ще решат, че става въпрос за отговори на вечните въпроси, ако въобще има такива. Със сигурност обаче няма да откриете и следа от положителното мислене, положителната нагласа и прочее положителности, които – натрапени и преувеличени – могат само да влошат картината.

Книгата е за необходимостта да сме честни към себе си и към другите. Напомня за важната роля на общуването и силата на постъпките ни. Разкрива как всяка лъжа и заблуда ни отдалечава от същността ни и как трябва всекидневно да се борим с най-силния враг на щастието – егото. Мнозина ще припознаят ситуациите и уроците, през които преминават героите. Тук ще намерите и 25 истории, които ще ви помогнат да осмислите по-дълбоко вашите лични предизвикателства и дори да ви дадат по-различна перспектива.

Асена Сербезова е професор в Катедрата по здравна политика и мениджмънт, Факултет по обществено здраве при Медицински университет – София. През 2019 г. завършва магистратура по психология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 2021 г. е назначена за Министър на здравеопазването в правителството на Кирил Петков. Като специалист в областта на фармацията, г-жа Сербезова добре познава ролята на лекарствата при лечението на хората, но познава и тяхната ограниченост. Често лекарствата са безсилни, ако не лекуваме душата. С книгата си „Четвърт приказки за Клара и Кристо“ проф. Сербезова не дава само лек за душите, по-скоро иска да ни даде рецепта за добра профилактика. А профилактиката е особено внимание в начина, по който отглеждаме децата си (още повече, ако ние като родители не сме получили такова внимание). Особено внимание към човека до себе си. Внимание към любовта и смисъла.

С Асена Сербезова ви очакваме в клуб „Здраве“ на 17 април в 17:30 ч.