• EnglishEnglish
„Изпитът“ на Силвия Ръженкова
21 февруари 2019 г. 18:00 ч. – 19:30 ч.
Читалня

През 2018 г. книжния пазар се появи тийнейджърски - роман „Изпитът“ на Силвия Ръженкова на издателство "Потайниче". Историята в романа се случва в земите на обединена Балкания. Това е държава, която е оцеляла след Гибелната война и в нея обществото е разделено на две класи, Елитни и Граждани. Разлика  между тях е образованието. За да се заслужи причисляването към класата на Елитните е необходимо да се издържи Изпита.

Боила-Теодора е на седемнадесет.Тя е взела важно решение за живота си - да се яви на ежегодния литературен изпит, да премине успешно трите му етапа, да стане част от Елитните. И ако за целта е нужно да научи наизуст петстотинте енциклопедии на световната класическа литература, така да бъде.

"Има избори в живота, които правим сами. Важни, тежки избори. Има и такива, които животът прави вместо нас."

Романът е придружен от илюстрациите на младата художничка Весела Кучева.

Силвия Ръженкова е на 31 години, учи българска филология в Шуменския университет. Живяла е няколко години в Испания, където прави първите си литературни опити. Има издадена една детска книга: "Легендата за Горските Сътворители", чиято цел е да насочи вниманието на децата защо е важно да се пази природата. Единственото и` по-любимо занимание от четенето на книги е тяхното писане.

Заповядайте! Ние и авторката ще Ви очакваме!