• EnglishEnglish
„Искам да се влюбя, но не смея“
08 май 2018 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше домакин на премиерата на русенската авторка Цветанка Ангелова, която представи лиричната си книга „Искам да се влюбя, но не смея“, издадена от Фондация „Буквите“. Писателката сподели, че пише от малка, че първото й стихотворение се казва „Пролет“, а стихосбирката „Искам да се влюбя, но не смея“ е книга за любовта във всичките нейни измерения.

Цветанка Ангелова е носител на няколко литературни награди: първи награди в националните конкурси за поезия „Син съм на земя прекрасна“ (2010 г.), „Език свещен на моите деди“ (2011 г.), „Пролет моя“ (2017 г.); на Специалната награда за най-добро любовно стихотворение в конкурса „Нова Загора“ (2017 г.) и др.

В рамките на вечерта председателят на фондация „Буквите“ – Иван Богданов представи своята книга „Самотата (не) спи на възглавницата ми“ – втора част на романа „Самотата спи на възглавницата ми“, Алманах „Хумор и сатира“ 2018, в който са включени много русенски автори, и брой 1 от 2018 г. на списание „Мечта за книга“, посветен на любовната лирика.

По повод 15-годишнината на издателство „Буквите“, която се отбелязва през 2018 г., Нов филхармоничен хор „Сексагинта Приста“ с диригент Пламен Георгиев изпълни „Многая лета“ - първа изява пред публика на новосъздадената формация.