• EnglishEnglish
„Наследството на Йохана“ – среща с Антония Атанасова
17 април 2018 г. 17:30 ч. – 18:30 ч.
Регионална библиотека "Любен Каравелов"

На 17 април 2018 г. от 17.30 часа в зала „Галерия“ на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе ще се състои представянето на книгите на Антония Атанасова „Наследството на Йохана“ – роман и „Денят започва с красота“ – разкази. Организатор е Съюзът на свободните писатели - филиал Русе, водещ на събитието е Надежда Радева, която е и рецензент на романа.

„Наследството на Йохана“ авторката посвещава на своя роден град Русе. Книгата описва драматичните съдби на обикновени хора, русенци и тракийци, реално съществували, като част от тях авторката е познавала лично. На фона на историческите събития от първата половина на XX век действието се развива в град Русе и разказва за живота на главната героиня Йохана – по произход германка, чийто жизнен път протича в Русе (тя се омъжва за българин, стъпва на Дунавския бряг и заживява със семейството си...).

За своята книга „Денят започва с красота“ – разкази писателката споделя: „Всички събития в книгата са реални, случили се с мен, моите близки, приятели, учители, съученици.... Всички те са описани с истинските им имена, дори и животните.

Антония Атанасова е родена в град Русе, но от много години живее в град Търговище. Работи като журналист, публикува очерци, репортажи, интервюта и фейлетони. Автор е на книгите: „Камъчета“ – 2011 г., „Пътечка нагоре“ – 2012 г., „Тук и някъде там“ – 2013 г., „Три в едно“ – 2014 г., „Там, край реката“ – 2014 г., „Наследството на Йохана“ – 2015г., „Денят започва с красота“ – 2016 г.