• EnglishEnglish
„Ще намеря начин да правя любимите си неща“
12 април 2024 г.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ беше поредната дестинация на пътешественика Валентин Станков. На чаша чай Масала и под звуците на тибетски купи авторът увлекателно разказа за приключенията си по пътя за Камбоджа. В рамките на пет месеца той успява да посети Грузия, Армения, Дубай, Индия, Тайланд, Виетнам и Камбоджа.

Валентин се влюбва в Индия. Споделя, че в най-трудните моменти от пътешествието му е имало ангели-спасители, които са му помогнали да оцелее и да продължи напред. Пътя му пресичат и доста хора, които познават България и с добри спомени от нея помагат на пътешественика с храна и пари.

Интересно за публиката беше обяснението на Валентин как един болен от диабет човек успява да прекоси света. Според него диабетът не е присъда, а по някакъв начин пази нашето тяло, стига да знаеш как да живееш в хармония с него.

За приятната атмосфера на срещата допринесе и Мария Петкова, която демонстрира лечебен ритуал с тибетски пеещи купи и гонг.

Валентин Станков дари на библиотеката пет броя от своята книга, за да могат читателите му от Русе да преживеят емоциите от „Живот в едно пътешествие“.

Събитието е част от програмата на Маратон на четенето 2024.