• EnglishEnglish
„Black & Light“ или магията на цветовете
09 април 2024 г.

На 8 април в кръглото фоайе на І етаж  Диана Георгиева - Di-Light откри своята осма самостоятелна изложба „Black & Light“. Експозицията представи журналистът от радио Дарик – Русе Галина Георгиева пред колеги и приятели на художничката.

Този път Диана предлага на зрителя 13 платна с абстрактно изкуство. Особеното е, че всички картини са черни. Използвани са маслени, акрилни бои, релефна акрилна паста, UV маркери, метализирани акрилни бои и др. Въпреки тъмния фон, пред неподготвения зрител „избухва“ феерия от блясък и цветове. А настроението, което предизвикват творбите, е ведро и леко като пролет и надежда. Самата Диана разделя картините на земни (в лявата част), където са птиците, растенията и близкия на човека свят в неговата пъстрота и свежест. Вдясно е Универсът – космос от звезди, съзвездия и непознати вълшебни пространства, предизвикващи въображението на човека и стремежа му да открива нови и нови пътища нагоре. Двете части се събират в центъра, където е Ангелският букет – препратка към божественото и напомняне към зрителя, че цялата красота на природата и живота е в неговите ръце.

Диана Георгиева - Di-Light  кани всички любители на изящното да разгледат изложбата „Black & Light“, която ще остане в библиотеката до 19 април.