• EnglishEnglish
В гората необятна
29 май 2021 г.

На 29 май в библиотеката се състоя премиерата на детската книжка "В гората необятна“ на Пламък Искрен.

Пламък Искрен е литературният псевдоним на Пламен Петков. Роден е в град Русе. Завършва информатика, а по-късно и предучилищна и начална училищна педагогика. Започва да пише стихове за деца още след първото посещение в детска градина. Те обогатяват палитрата от разнообразни по форма литературни произведения на автора. Децата за него са извор на творческо вдъхновение. „В гората необятна“ е книга, подходяща за читатели от 4-5 г. до 7-8 г. И не само. Тя е и за всички, запазили детското в себе си, за всички, които обичат децата. Историите в нея са в мерена реч (стихотворения), които съдържат поука. Книгата на Пламък Искрен е увлекателна и  близка на детската чувствителност и фантазия. Преживелиците на нейните горски герои възпитават у малките читатели чувство за емпатия, доброта, състрадание, любов и уважение към възрастните.

Пламък Искрен дебютира през 2017 г. с криминалната книга „Престъпни мисли“. Още през следващата 2018 г. издава сборника „Голямата работа“, разкриващ съвременната българска действителност.

„В гората необятна“ го представя в по-различно амплоа. Премиерата на книжката съвпада с най-очаквания от децата празник – 1 юни и е един прекрасен пъстър и весел подарък за празника.