• EnglishEnglish
Едно послание, по-ценно от награда
01 ноември 2020 г.

Няма по-важна и точна оценка за работата на библиотеката като обществен институт от тази на хората, които пресичат в определен момент творческия си или професионален път с нейните услуги и източници на информация и знания.

В този смисъл особено ценно за колектива на русенската регионална библиотека е изпратеното от нашата дългогодишна читателка, приятел, партньор и последовател д-р Капка Иванова благодарствено писмо по случай Деня на народните будители. В него д-р Иванова пише:

 „До

ръководството и екипа на РБ „Любен Каравелов”

Скъпи приятели,

В дни, когато целият свят е хванат в примката на несигурност и страх, когато се опитваме да съхраним достойнство, дух, вяра и памет, в тези дни на изпитания вие бяхте и продължавате да бъдете опора на много хора. Малко инситуции проявиха смелост и гъвкавост като РБ „Любен Каравелов”.

В днешния празничен ден, когато посланията се отправят предимно към учители и дейци на културата, малцина се сещат, че в България има хора – пазители на духа, паметта и словото, които тихо, с постоянство и всеотдайност работят, за да бъдем БУДНИ.

Скъпи приятели,

С дълбока благодарност, че сте до нас във всичките ни търсения по пътя към истината и познанието, отправям своите най-искрени поздравления – като приятел, като читател, като учен и учител.

Честит празник на народните будители!

С уважение,

Д-р Капка Иванова”

Благодарим на д-р Капка Иванова за високата оценка на нашия труд! Тя е доказателство за ролята и мястото на нашата и всички български библиотеки в развитието на съвременното общество. Оценка, която е удовлетворение и стимул да продължим отговорната мисия като библиотечни специалисти на хранители на писменото културно наследство на нацията и ковачница на умни и търсещи истината и знанието бъдещи поколения!

Честит Ден на народните будители!