• EnglishEnglish
Лиско и приятели - финалът
23 март 2021 г.

Скъпи читатели, приятели на Лиско и на всички вълшебни книжки в библиотеката!

Приключи конкурсът за детска рисунка „Лиско и приятели“, посветен на 100 г. от рождението на Борис Априлов. Общият брой на получените творби е 178, а най-малкият художник е само на 3 години. Участниците са от 27 населени места в България и чужбина – Сърбия и Испания. Най-много са приятелите на Лиско от Русе - 25, следвани от Бургас – 24. На трето място е София с 23 участника. От Пловдив рисунки изпратиха 17 творци, от Прокупле, Сърбия – 15, а от с. Сотиря – 14. Конкурсът е поредно доказателство за важната роля и активността на родителите и педагозите за творческото и когнитивното развитие на децата.

Благодарим за всички прекрасни творби, които получихме! Благодарим за ентусиазма, вдъхновението, позитивното настроение!

Надяваме се, че всички вие – деца, родители, педагози, сте се забавлявали и сте научили нещо ново, запознали сте се с един малък, весел, свободен и любопитен герой – Лиско! С този конкурс искахме, освен да почетем паметта на един голям писател, и да се забавляваме заедно, научавайки нещо ново, да стимулираме четенето и развитието на творческата мисъл у подрастващите, да провокираме деца, родители и педагози да работят заедно върху зададената тема и да обогатят своите знания. Защото няма нищо по-хубаво и забавно от съвместно преживените весели творчески мигове!

Разглеждайки рисунките, ние сме единодушни – те са една истинска терапия за добро настроение и много усмивки. Всички творби са прекрасни и децата са вече победители, само защото са взели участие в тази инициатива.

И все пак – време е да обявим резултатите от гласуването във фейсбук.

Според харесванията, класирането доби следния окончателен вид:

Награди на публиката:

Първа награда: Александра Златарова на 9 г. от гр. Русе с 1269 реакции

Втора награда: Ивайло Добрев на 8 г. от гр. Разград с 818 реакции

Трета награда: Аурора Иванова на 9 г. от гр. Първомай с 409 реакции 

Награди на Библиотеката:

Специални грамоти:

Специална грамота за чуждестранно участие –  гр. Прокупле, Сърбия

Специална грамота за чуждестранно участие - гр. Торент, Испания

Специална грамота  - 4-та група на ДГ №38 "Маргаритка", гр. Варна с ръководител Силвия Христова

Поощрителни награди:

Награда на библиотекарите  за децата от ЦПЛР-Център за изкуства, култура и образование" София с ръководител Елеонора Асенова

Поощрителна награда  за деца от ЦСОП - гр. Търговище, кл. р-л Метин Мехмедов и кл. р-л Йорданка Андреева

Поощрителна награда  за ЧНУ "Милеа" гр. София с класен ръководител Красена Христова

Поощрителна награда за най-голям брой участници от една организация - 19 участника от ОУ "Св. княз Борис І" 2 г клас, гр. Бургас, с класен ръководител Нели Бакърджиева

Поощрителна награда за най-малък участник - Нелин Ахмед Берди на 3 г. от с. Чилнов

Масово участие от малко населено място - 14 деца от с. Сотиря,  ОУ "Св. Паисий Хилендарски", с педагогически съветник Бисерка Димитрова

Всички останали, включили се в състезанието, ще получат грамота за участие от организаторите.

До следващия конкурс, малки и големи лисичета - творящи умничета!

Благодарим за щастието! 

*Поради мерките за ограничаване на епидемията от COVID-19, е възможно да възникне забавяне по изпращане на наградите и грамотите.