• EnglishEnglish
Феята от захарницата събра Русе и Прага във виртуална среща
14 май 2021 г.

Малката палава фея от захарницата - Ванилия, събра днес Детски отдел на Регионалната библиотека и ученици от Българско средно училище „Д-р Петър Берон“, гр. Прага, Чешка република. Темата на втората виртуална среща между Русе и Прага беше “Пътят на познанието“ – литературно четене, посветено на книгите на Катя Антонова.

Децата чуха личен поздрав от авторката за тях и четоха откъси от нейни книги.

Ива Цветкова и Севдалина Тодорова представиха свои любими моменти от веселите приключения на палавата фея и споделиха вкусни рецепти от готварската й книга "Гениалните рецепти за сладкиши на Ванилия".

Учениците с ръководител Мария Георгиева  разгледаха изложба с книги на авторката от фонда на библиотеката, подписани лично от нея.

За нас беше удоволствие да се потопим във ванилово-тюркоазения свят на Ванилия и авторката Катя Антонова и да споделим това с децата от БСУ "Петър Берон", гр. Прага.

Благодарим за тази поредна литературна среща!

Инициативата се осъществява по проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул „Библиотеките като образователна среда” на Министерство на образованието и науката.