• EnglishEnglish
Стара хартия за нова книга
11 септември 2022 г. 10:00 ч. – 13:00 ч.
пл. „Свобода“, пред хотел „Дунав“

За седми път в Русе ще се проведе националната инициатива „Стара хартия за нова книга“. На 11 септември на пл. „Свобода“, пред хотел „Дунав“, между 10,00 и 13,00 ч. всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор както и подаръци от партньорите на празника. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане. „Стара хартия за нова книга“ се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Напомняме ви, че през 2021 г. 2524 деца на Русе предадоха невероятните 13,1 тона хартия за рециклиране и получиха над 3200 книги. Малките екоактивисти и читатели спасиха от изсичане 170 дървета!

Регламентът на инициативата гласи, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни това условие, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика. Така в рамките на празничния ден малчуганите могат да получат максимален брой две книги.

ВАЖНО: По време на празничния ден децата ще бъдат снимани от официалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат използвани единствено за целите на кампанията - ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на „Стара хартия за нова книга“ и част от тях - изпратени до медиите. Всеки, който има възражения относно фотозаснемането, може да се обърне към организаторите по време на събитието.
Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!
Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“.
Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Просвета“, „Artline studios“, „ФЮТ“, „Златното пате“ и от „Албо груп“.
Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, maikomila.bg, azcheta.comdetskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.