• EnglishEnglish
Яница Стойчева е първият читател на Библиотечко за 2021 г.
04 януари 2021 г.

В ранните следобедни часове на 4 януари първият читател на Библиотечко за 2021 година прекрачи прага на културния институт. Яница Стойчева е четвъртокласничка в СУ „Христо Ботев“ – Русе. Тя дойде с баща си Росен Стойчев, а минути след тях в библиотеката влязоха съученичките на Яница от ІV г клас Цветина Петрова и Сиана Недева. Оказа се, че първият учебен ден в клас след онлайн обучението заради карантината, е причина да се забавят, но не и да се откажат от любимите им книжки.

Трите малки читателки отнесоха вкъщи „Хайди“ на Йохана Спири, „Дневникът на един дръндьо. Искам вкъщи“ на Джеф Кини и Първата книжка от поредицата за Хари Потър от Дж. К. Роулинг „Хари Потър и философският камък“.

И трите млади дами са читатели на библиотеката от момента, в който са се научили да разпознават буквите и обичат много да си избират книжки в Библиотечко.

За новата година си пожелават здраве и да бъдат в клас със съучениците си. А ние им желаем да са добри и упорити в учението и все така да обичат и опознават чудния свят на книгите!