• EnglishEnglish
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!
29 ноември 2021 г.

Уважаеми читатели!

Във връзка със заповед РД-01-973/ 26.11.2021 на министъра на здравеопазването, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г., на територията на цялата страна се въвеждат временни противоепидемични мерки.

Заповедта засяга пряко и работата на библиотеката, посочено в т. 8: Преустановяват се посещенията на библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.

По силата на същата заповед се преустановява провеждането на масови събития, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други групови мероприятия с такъв характер.

Информираме читателите, че заповедта дава възможност да продължим работа при спазването на следните условия:

В библиотеката ще бъдат допускани само лица, които:

а) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или

б) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2.

Въведените мерки не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст!

Съжаляваме за неудобството и разчитаме на съвестното отношение на гражданите за спазването на противоепидемичните изисквания! От всички нас зависи да запазим нашето и на семействата си здраве!