• EnglishEnglish
Вървим ли по „Пътят към Армагедон“?
23 март 2023 г.

На 22 март Александър Урумов презентира новата си книга „Пътят към Армагедон“, част І „Бутон в мозъка“ пред русенска публика. В зала „Заседателна“ на библиотеката дойдоха много хора от различни възрасти, любопитни да се срещнат с писателя, драматург и експерт по публична комуникация.

Книгата беше представена от общественика, поет и писател Искрен Веселинов. „Пътят към Армагедон“ е мащабен поглед върху създалото се напрежение в обществото по повод т.н. джендър идеология и тревожните въпроси, които тя предизвиква. Заплахата Истанбулска конвенция, дехуманизирането на Европа, какво се случва с изконните християнски ценности в съвременното общество. Това са част от проблемите, на които обръща внимание Урумов. Засегнати са и въпроси като кой, как и защо иска да подчини умовете на хората, „възпитавайки“ ги в новото нормално, и дали глобалните елити засилват натиска над националните държави, обществата и семейството?

Всичко това читателят може да намери в книгата, която авторът определя като книга напомняне и предупреждение. Книга, в която най-важното е борбата на ценностите, на добро и зло през метафизичен до съвременен технологичен план.

Срещата предизвика дискусия, в която се включиха млади хора от публиката.

Александър Урумов подари на библиотеката три броя от „Пътят към Армагедон“, част І „Бутон в мозъка“ и раздаде автографи на новите си русенски приятели.