• EnglishEnglish
Празник на библиотекарите
11 май 2021 г.

На 11 май във фоайето на ІІ етаж беше отбелязан професионалният празник на библиотекаря. Събитието започна с обръщение на директора на библиотеката Теодора Евтимова по случай празника. Беше прочетен и поздравителен адрес от Областния управител на област Русе Галин Григоров.

Програмата на тържеството включваше откриване на изложба „Детски периодичен печат“, посветена на 150 години от издаването през 1871 г. на първото детско българско периодично издание за деца „Пчелица или ред книжки за децата”. Изложбата може да бъде разгледана до 15 юни.

Бяха обявени резултатите от Маратона на четенето, а двама от участниците получиха поощрителни награди. Рени Петкова изпрати един наистина невероятен видеоклип, а  Борислав Михайлов се включи с видеоклип и с изработена лично от него книжка.

Рени Петкова изтегли и печелившия от ежемесечната томбола „Най-четящото дете“, който посещава спектакъл на кукления театър по избор. Във връзка с изключителния интерес и активно включване в маратона на четенето на голям брой читатели, само този път в томболата бяха разиграни имената на участниците в похода на книгите. Името на късметлията е Боряна Делева. Очакваме я в библиотеката да получи подаръчния си ваучер за кукления театър и сувенир от нас. Припомням, че томболата е част от съвместната инициатива между библиотеката и Държавен куклен театър - Русе „Светът на книгите и кукления театър”.

В края беше обявен и конкурсът за писмо „Драги ми Смехурко“, посветен на 135 години от рождението на Ран Босилек.

Събитието беше предавано онлайн в страницата на библиотеката във Фейсбук.