• EnglishEnglish
Магичен под се появи в Библиотечко!
14 декември 2021 г.

Библиотечко подарява на своите ползватели вълшебни изживявания точно преди Коледа! Регионална библиотека „Любен Каравелов“ закупи за най-малките читатели интерактивния под OnEVO. Изображението, което устройството прожектира на пода, създава виртуален „интерактивен под“, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживеят страхотни приключения - от развлекателни до образователни игри.

В комплекта EVO са включени  игри, които забавляват по естествен и подходящ за възрастта на участниците начин.  Децата въздействат на сензорите, като движат ръцете или краката си. Проекторът е изключително лесен за използване, само с дистанционно управление - управлява се по подобен начин като домашен телевизор.

Комплектът EDU се състои от образователни игри в областта на математиката, историята, музиката, географията и много други. Игрите подпомагат процеса на учене чрез движение на всеки етап от образованието, от детската градина до средното училище.

Комплектът REV съдържа специализирани пакети, предназначени да подкрепят изравняването на възможностите на децата. Игрите, включени в този пакет, разполагат с по-ясни цветове, равномерни и ярки фонове и намален брой предмети, движещи се по дъската. Освен това всички активни елементи са по-големи, а динамиката на играта е по-бавна. Това означава, че игрите са лесни за изпълнение и подходящи и за деца със специални нужди.

Новата придобивка библиотеката получи благодарение на фирма CNSYS.