• EnglishEnglish
Обучение за ментори по медийна грамотност с Миролюба Бенатова
11 януари 2022 г.

Гост на библиотеката на 10 януари беше Миролюба Бенатова. Известната разследваща журналистка има над 20 години опит в различни медии в България и десетки престижни награди в областта на журналистиката. Повод за идването й в Русе беше обучението за ментори по медийна грамотност, на което тя беше водещ.

Обучението се организира от Коалиция за медийна грамотност и Фондация “Лъчезар Цоцорков”, в партньорство с Фондация “Глобални библиотеки-България”. То е част от програма “Медийна грамотност онлайн – учене през целия живот”. Завършилите обучението ще получат сертификат за ментори по медийна грамотност в онлайн среда. Той се издава на всички участници, които са присъствали до края на програмата.

Инициативата беше насочена към работещи в регионални читалища, библиотеки, граждански организации и местни общини в Русе и е част от  програма “Медийна грамотност онлайн – учене през целия живот”. Целта е изграждането на дългосрочно партньорство с развитие на местен капацитет за провеждане на последващи обучения.