• EnglishEnglish
Премиера на фентъзи романа „Заклинанието на розата“
07 юли 2021 г.

Заклинанието на розата прозвуча в библиотеката на 6 юли, „забъркано“ от „магьосницата“ Тони Бейм. Фантастичната история разказа актьорът Иван Матев, познат на широката публика като Супер Любо. По традиция Тони получи вип читателска карта на посланик на библиотеката.

„Заклинанието…“ е първа част от поредица, наречена от автора  „Флийкс: приключения из световете“. Типичен за жанра на фентъзито, дебютният роман на Тони Бейм хваща читателя в своята прегръдка и обсебва мислите му, за да го отведе в различните светове, в които ще попадне главният герой Флийкс в търсене на любовта и следвайки своя път. Приключенията на Флийкс се превръщат в приключения на читателя и леко и неусетно той потъва в световете, сътворени от авторката, за да се бори със злото, да превъзмогне препятствията по пътя, да се потопи в символиката на преминаването през световете, да се вълнува от срещите и сблъсъка с различни същества и да очаква с нетърпение развръзката… Авторовият стил е лек и интересен и изключително умело превръща читателя в герой от романа, който се вълнува, съпреживява, бори се, преминава и обича…

Коя е Тони Бейм? Родена и израснала в Стара Загора, Тони Бейм завършва Българска филология в ПУ“Паисий Хилендарски“ и допълнителна квалификация Английски език. Работи за малко в местно радио и регионален вестник, а по-късно преподава английски. През 2008 г. заминава за САЩ и скоро след това започва да пише настоящата история. Първоначалната идея е за кратък хумористичен разказ-пародия в духа на фентъзито, но в последствие се превръща в по-обемна приказка. Живее в щата Мичиган със съпруга си, дъщеря си и двете си котки. Пристигнала е в България специално за презентационното турне на първия си роман. В Русе беше посрещната от фенове на фантастиката, които получиха автограф и още едно попълнение на качествено родно фентъзи в личните си библиотеки.

Книгата достига до читателя през издателство „Двете музи“ – Казанлък.