• EnglishEnglish
Русенски поети „пиха“ от любовния стакан
13 февруари 2020 г.

В навечерието на 14 февруари – Деня на влюбените и на Трифон Зарезан, в уютното пространство на Галерия „Библиотека“ се събраха на литературно четене поетите на Русе.

Домакин на събитието беше Съюзът на свободните писатели в дунавския град. Литературното четене уважи заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Енчо Енчев. Той донесе поздравителен адрес от името на кмета Пенчо Милков и добра новина за пишещите хора – възраждането на русенското литературно списание „Брод“.

26 бяха авторите, които прочетоха една или две свои творби, свързани с любовта и виното. Освен домакините, в четенето се включиха и представители на писателския клуб към читалище „Зора“ с ръководител театроведа Крум Гергицов. Свои стихове споделиха с аудиторията журналистът Пламен Калинов и Живодар Душков, член на Дружеството на русенските писатели. От съседно Гюргево дойде поетът Петрошор Стоенеску, който се беше постарал да подготви свои творби в превод на български език.

За добрата атмосфера на вечерта се погрижи Веселина Камбурова със своята китара, а в изпълненията й се включи и поетесата Нина Росна.