• EnglishEnglish
Поетичен конкурс „Усещане за любов“ в Димитровград
11 януари 2021 г.

Община Димитровград и ОП,,Детски и младежки център” организират Общински поетичен конкурс „Усещане за любов“ за седма поредна година. Конкурсът е посветен на 14 февруари - Денят на влюбените. В него могат да участват деца и младежи от 12 до 18 години и възрастни с до две авторски стихотворения. Награди ще бъдат присъдени в три възрастови групи.

Всяка творба трябва да съдържа три имена на автора, възраст и телефон за връзка. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: konkurs_lubov@abv.bg до 17 ч. на 05.02.2021г.

Конкурсните творби ще бъдат оценени от компетентно жури, състоящо се от поети, писателии български филолози.

Грамота, книга, издание „Усещане за любов“ 2020 и право на публикация в сборник „Усещане за любов” 2021, ще получи всеки класирал се участник в конкурса.

Връчени ще бъдат и специални награди:

- Награда на Кмета на община Димитровград Иво Димов;

- Награда на Председателя на Общински съвет –Димитровград Гергана Кръстева;

- Награда на Градска библиотека „П.Пенев“ – Димитровград;

- Награда на Дружество на писателите „П. Пенев“ -  Димитровград;

- Награда на Дом музей „П. Пенев“ – Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook страницата на ОП „Детски и младежки център“. Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса е планувано за 12 февруари 2021г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”, където наградените автори ще прочетат свои стихотворения. При удължаване на извънредната обстановка в страната наградите ще бъдат връчвани индивидуално.

За повече информация: e-mail: konkurs_lubov@abv.bg и на телефон: 0884 742 829 – Деница Макьова.